HVL VIILUT

Suomen suurimmasta valikoimasta löytyy viilut projektiin kuin projektiin. Perinteisten aitoviilujen lisäksi varastoimme läpivärjättyjä ja lämpökäsiteltyjä viiluja sekä savuviilua.

Aitoviilu valmistetaan leikkaamalla tai sorvaamalla tukista ohuita siivuja, jolloin sahaushukkaa ei synny. Viiluna laadukas puuaines saadaan tehokkaasti käyttöön. Yhdestä kuutiosta puuta saadaan noin 1000m2 viilua. Aitoviilujen ulkonäköä ei ole muokattu leikkauksen jälkeen. Yleisin viilupaksuus on 0,6mm, mutta myös paksumpia löytyy valikoimastamme.

Läpivärjätytyillä viiluilla voidaan varmistaa tasainen värisävy kohteissa, joihin osallistuu useita toimittajia. Väriaine imeytyy tasaisesti viilun läpi, joten hionta tai naarmut eivät poista väriä. Varastoimme on neljää sävyä, laajempi valikoima on saatavana tehdastoimituksena.

Lämpöviilu on ekologinen vaihtoehto tummille sademetsien puulajeille. Tumma väri saavutetaan korkean lämpötilan ja vesihöyryn avulla. Lisäksi lämpökäsittely parantaa puun säänkestoa ja vähentää kosteuselämistä.

Savuviilu käsitellään kammiossa kemiallisesti, jolloin puun tanniini eli parkkihappo tummenee. Tämä perinteinen menetelmä on ollut käytössä 1800-luvulta saakka.

Ota yhteyttä, niin valitaan juuri sinun projektiisi sopiva viilu!

Pysy ajantasalla ajankohtaisista tarjouksista ja kuulumisista!
Pysy ajantasalla ajankohtaisista tarjouksista ja kuulumisista!