PUUSEPÄNOSAAMISTA JO KOLMANNESSA POLVESSA

Hollolan Viilu ja Laminaatti on vuonna 1994 perustettu perheyritys, jonka toimitilat sijaitsevat Salpakankaan teollisuusalueella Hollolassa. HVL:n taustalla on vahvaa puusepänosaamista jo kolmannessa polvessa. HVL toimii pääasiassa Suomen markkinoilla, mutta vientiasiakkaiden määrä on kasvussa. Yritys työllistää tällä hetkellä 20 henkilöä.

Ammattitaitoisen henkilöstön, sekä nykyaikaisen konekannan johdosta HVL pystyy tarjoamaan korkealaatuisia ja yksilöityjä puusepän puolivalmistetuotteita asiakkailleen. Jotta voidaan tehdä korkeaa laatua ja ylläpitää hyvä toimitusvarmuus, tarvitaan osaavan henkilökunnan lisäksi toimivat tuotantolaitteet. 2017–2019 toteutimme hankkeen, jolla nostimme levytehtaan tuotantolinjaston automaatioastetta oleellisesti. Hankkeeseen kuului alapuolisen hionnan mahdollistava hiomakone, puruimuri, levyn runkojen viimeistelylaite sekä uusien laitteiden vaatimat kuljetin- ja nostolaitteet. Suurena apuna hankkeen toteutuksessa oli Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 myöntämä yrityksen investointituki.

Vuonna 2019 investoimme cnc-jyrsimeen ja sen vaatimaan purunpoistoon. Uusi yksikkö asennettiin osaksi automaattista pinnoituslinjaa. Hankkeen myötä automaatioaste ja tehokkuus nousi oleellisesti. Nyt vaneerauspuristin, cnc-jyrsin ja hiomakoneet muodostavat yhtenäisen tuotantolinjan. Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) myönsi hankkeelle yrityksen kehittämisavustusta. Tuki myönnettiin EU-ohjelmasta Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelma.

Hollolan Viilun ja Laminaatin arvomaailmaan kuuluvat eettisyys sekä ympäristöarvot. HVL:n yleisimmät puulajit ovat FSC-sertifioituja, joka viestittää tuotteiden raakamateriaalin olevan lähtöisin hyvin ja vastuullisesti hoidetuista metsistä. Tuotannossa käytetään sähköenergiaa, joka on alkuperältään 100% uusiutuvaa energiaa.

HVL toimittaa mm. kansallisesti yksinoikeudella CWP Coloured Wood Products Oy:n viiluja. Hollolan Viilulla ja Laminaatilla on Suomen suurin ja kattavin aitoviilujen varasto. Lisäksi valikoimiin kuuluvat myös ympäristöystävällinen Forbon Furniture Linoleum sekä italialaisen Arpa Industrialen korkeapainelaminaatit.

Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy on vuoden puuteollisuusyritys 2018. Palkinto myönnettiin asiakaslähtöisestä liiketoimintakonseptista ja erikoistumisesta viilujen ja laminaattien jalostajaksi. Palkinnon myöntää Puuteollisuusyrittäjät ry.

HVL:n laaja tuotevalikoima sekä ammattitaitoinen konsultointipalvelu takaavat projektillesi onnistuneen lopputuloksen. Yksilöidyillä pintamateriaaliratkaisuilla saadaan aikaiseksi laadukas ja esteettinen kokonaisuus projektiin kuin projektiin.

Pysy ajantasalla ajankohtaisista tarjouksista ja kuulumisista!