SUOMEN SUURIN VIILUVALIKOIMA

Valmistamme viilupinnat mittatilauksena asiakkaan määritysten mukaisesti

Alati lisääntyvä puurakentaminen, sekä puupintojen trendikkyyden kasvu ovat viimevuosina kasvattaneet viilupinnan relevanssia entisestään. Monipuolista materiaalia pystytään hyödyntämään erilaisissa tuoteapplikaatioissa, oli kyseessä sitten seinälevy, kiintokaluste tai irtoesine. Viilun käyttö tuotteessa on myös erittäin materiaalitehokasta, sillä viilun valmistuksessa ei leikkauksen vuoksi synny hukkaa. Kuutiosta puuta voidaan valmistaa noin 1000m2 käyttökelpoista viilua. Yleisimmät puulajimme ovat myös saatavilla FSC-sertifioituina.

Käsittelemättömien aitoviilujen lisäksi tarjoamme sekä teknisesti, että kemiallisesti käsiteltyjä viilupintoja. Mikäli kohteessa vaaditaan tasaista värisävyä, sekä viilupinnan toistettavuutta, on läpivärjätty viilu hyvä vaihtoehto. Viilun lisätty väriaine imeytyy tasaisesti koko materiaalin syvyydelle, jolloin hionta ja naarmut eivät poista väriä.

Lämpökäsitellyt viilut ovat puolestaan hyviä vaihtoehtoja sademetsien harvinaisille tummille puulajeille. Viilujen tumma sävy saavutetaan käsittelemällä materiaalia korkeassa lämpötilassa vesihöyryn avulla. Lisäominaisuutena lämpökäsittely parantaa viilupinnan säänkestoa, sekä vähentää materiaalin kosteuselämistä.

Savutammi on noussut viimevuosina suosituksi tuotteeksi valikoimassamme. Tammiviilun muutos tummaksi syntyy kemiallisella käsittelyllä, jossa puun tanniini eli parkkihappo tummenee, luoden Savutammelle ominaisen syvän tummanruskean sävyn.  

Varastostamme löydät ajankohtaisimmat uutuudet, sekä klassisimmat materiaalitehokkaat puupinnat aina projektikohtaisesti räätälöitynä ja valmistettuna. Voit tutustua viiluvalikoimaamme tarkemmin pinnat- ja referenssit-sivuilla. Tarjoamme myös suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisille kattavaa näytepalveluamme.

Tilaa näytteitä viilupinnoistamme tästä!

Pysy ajantasalla ajankohtaisista tarjouksista ja kuulumisista!